sanering av vägglöss

Hur undviker du och blir av med vägglöss (bedbugs)?

Om du letar efter bästa sättet att bli av med vägglöss, även kallat (bedbugs), så har du verkligen tur. Denna artikel kommer att förklara praktiska sätt att enkelt bli av med vägglöss i ditt hem. Men innan vi börjar vill jag varna dig om att döda dessa insekter är en mycket svår uppgift och har till och med satt de bästa skadedjursbekämparna på prov. Det kan ta väldigt lång tid att bli av med vägglöss.

Hur du blir av med vägglöss på bästa vis (bedbugs)

Det första du måste göra för att bekämpa vägglöss är att städa ditt hus från topp till tå, detta är ett oerhört viktigt steg. Lössen lever vanligen inom en tjugo meters radie till sin matkälla, men rengör hela huset i säkerhetsskull, vägglöss kan och kommer att gömma sig överallt där det finns mörker och mat. Det är bäst att starta rengöringsprocessen i sovrummet, ta bort alla sängkläder och tvätta kläderna i varmt vatten, varmt vatten kommer att döda dem, tvätta alla dina kläder och lägga dem i en plastpåse när de kommer ut ur torken.

När du väl har skrubbat sovrummet och har det avklarat, ska du göra det bästa du kan göra för att bli av med vägglöss i ditt hem och det är att lägga ett madrasskydd som är speciellt gjort för att skydda mot vägglöss på din madrass och din byrålåda. Jag kan inte beskriva vikten av detta steg tillräckligt – detta måste göras. Om dessa skadedjur finns i ditt hem är det mycket troligt att de bor i din madrass eller är gömda i en låda.

Vart gömmer sig vägglössen?

Dessa skadedjur är fantastiskt bra på att gömma sig och kan gömma sig på mycket små ställen. Kom ihåg att de handlar om storleken på en äppelkärna och medan de kan ses med blotta ögat, måste du verkligen leta efter dem för att se dem. Det betyder att du måste städa alla korgar och lådor i ditt hus, detta innefattar även gemensamma platser som människor ibland glömmer att rengöra och kanske inte anses vara viktiga att rengöra. Dessa platser ligger bakom tapeten, eluttag, sprickor i trägolv och garderoben.

Tumregeln vid rengöring är att tvätta allt du kan i varmt vatten och på hårda ytor använder du en vägglussspray, som dödar vuxna vägglöss och ägg vid kontakt. Kemiska rengöringsmedel kommer att vara dyra och om du har små barn eller husdjur i ditt hem måste du vara mycket försiktig när du använder giftiga kemikalier för att inte skada dem. Diatomaceous Earth (kiselalger) rekommenderas ofta vid behandling om det finns husdjur eller barn i hemmet.

Efter alla de hårda ytorna och allt som kan rengöras i tvättmaskinen är rengjorda och klara, ska du rengöra möblerna. Om du har lädermöbler är det här steget lättare eftersom vägglöss inte kan krypa igenom läder, du kan använda en spray på lädret för att rengöra det. Om du har stoppade möbler vill du antingen köpa en ångmaskin eller hyra en från din lokala butik. Använd också ångrengöraren på alla mattor och heltäckande mattor i hemmet. Särskilda tillbehör till ångrengöraren kan användas för att rengöra de stoppade möblerna.

Om du behöver flyttstädning i Skoghall till bra pris – Gör en intresseanmälan!